German

Auch auf Deutsch

Also available in German

English

Also available in English

French

Egalement en Francais

Also available in French

Italian

Also available in Italian

Disponibile anche in Italiano

Spanish

Also available in Spanish

También disponible en Español

Turkish

Also available in Turkish

Türkçe olarak da mevcuttur

 

 

RF4CE remote Controls

Fjärrkontroller: Självklara tillbehör i smarta hem

ZigBee RF4CE: Ett billigt och moget teknikval

 

 

 

GreenPeak lägger fram en ny vitbok om ZigBee RF4CE: Vad är RF4CE, varför föredrar operatörerna det istället för fjärrkontroller, varför är det så framgångsrikt i USA och varför bör utvecklare för smarta hem i Europa använda den i sina enheter?

 

 

GreenPeak Press Release

Utrecht, Nederländerna - 18 may 2015 - GreenPeak Technologies, det branschledande företaget i halvledare/ system för smarta hem, meddelade idag att det finns en ny vitbok om ZigBee RF4CE. Ursprungligen utvecklades den av hemelektronikbranschen för att ansluta fjärrkontroller till TV-apparater, DVD-spelare, etc. RF4CE enheter har nu blivit ett viktigt tillbehör för Smarta Hem. Under de senaste åren har RF4CE blivit den dominerande standarden och har antagits av alla de ledande operatörerna och deras set-top-boxar och fjärrkontrolls-skapare i USA. Det finns över 100 miljoner nya set-top-boxar och fjärrkontroller i världen som redan använder ZigBee och antalet växer snabbt.

 

"RF4CE är ett sofistikerat tvåvägs-interaktivt trådlöst kommunikationsprotokoll som är idealiskt för fjärrstyrning av hemelektronik, set-top-boxar och applikationer för smarta hem", säger Cees Links, VD för GreenPeak Technologies. "Förutom enastående räckvidd, tillförlitlighet och robusthet, innebär RF4CE ultra-låga energibehov så att dina batterier aldrig behöver bytas ut."

RF-teknik erbjuder många fördelar jämfört med infraröd – fjärrkontrollen behöver inte riktas mot enheten som ska kontrolleras och signalen har förmågan att kunna penetrera väggar, golv och möbler. Den tvåvägs interaktiva funktionen har en “hitta-min-fjärrkontroll" funktion och ger operatörerna en rad spännande funktioner där de kan kommunicera med användaren (dvs. skicka meddelanden om kommande spelningar, specialerbjudanden och även ladda ner ny mjukvara för att uppgradera fjärrkontrollerna). Med bättre räckvidd, bättre latens och mycket lägre strömförbrukning jämfört med konkurrerande lösningar, är ZigBee RF4CE den bästa kommunikationsteknologin för RF fjärrkontroller. Bortsett från ZigBee nätverksmöjligheter och tekniska fördelar via Bluetooth, har ZigBee RF4CE redan vunnit fjärrkontrollmarknaden. Det är en mogen teknik som backas upp av hög volymkompetens som används av världens ledande operatörer och är tillgänglig från ett stort antal leverantörer, vilket gör den billigare.

 

Varför är fjärrkontrollen ett viktigt tillbehör för smarta hem? Enligt Cees Links, "Att använda din smarttelefon för att övervaka och styra ditt smarta hem är bra när du på jobbet eller på resande fot. När du är hemma, är det mycket enklare att bara trycka på en knapp på fjärrkontrollen för att ändra belysningen, låsa dörrarna eller slå på luftkonditioneringen. Eller, om du talar eller skickar sms från din smarttelefon, hur ska då dina barn kunna byta kanal eller höja volymen på Tv:n? Fjärrkontroller kommer alltid att behövas och RF4CE tekniken är det rätta valet! "

För mer information om fördelarna med RF4CE och varför kabel och internetföretagen har valt RF4CE som sin föredragna anslutningsteknik: ladda ner vitboken här: Whitepapers

 

Om GreenPeak Technologies
GreenPeak Technologies är ett prisbelönt halvledare/systemföretag och en världserkänd marknadsledare inom IEEE 802.15.4 och ZigBee marknaden, med ett rikt utbud av halvledarprodukter och programvaruteknik för smarta hems datakommunikation och Sakernas Internet.
GreenPeak Technologies har väsentligt bidragit till uppfinningen av WiFi och gjorde den till en kommersiell framgång som används av flera miljarder människor i dag. GreenPeak Technologies är erkänt som ledande i utvecklingen av nya trådlösa tekniker för hemelektronik och smarta hemapplikationer, och kan peka på en snabb tillväxt och att de stora kunderna väljer dem.
GreenPeak är privatfinansierat, huvudkontoret ligger i Utrecht, Nederländerna och har kontor i Belgien, Kina, Frankrike, USA och Korea.

 

Presskontakt GreenPeak
Elly Schietse
elly.schietse@greenpeak.com
Tel +32 52 45 87 30
Cell +32 479 76 18 25

 

 


 

 

download pdf

Download press release in pdf

Download whitepaper in pdf

 

Twitter

GreenPeakTwitter

Follow us on Twitter

GreenPeak on Twitter

 

 

Press Images
Please refer to the press kit for (high-resolution) logos, product pictures and images, management pictures and additional background information.