GreenPeak’in yeni çok kanallı yonga seti ZigBee ile Thread ağlarını aynı anda destekleyecek

Geçit bilgisayarları ve set üstü kutuları için yeni GP712, Nesnelerin İnterneti çözümlerini hiçbir ek masraf olmadan gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyecek hale getiriyor

GreenPeak Press Release

Utrecht, Hollanda – 8 Temmuz, 2015 – Akıllı Ev sektörünün lider yarıiletken/sistem şirketi GreenPeak Technologies, set üstü kutuları, geçit bilgisayarları ve diğer ileri Nesnelerin İnterneti cihazları için çoklu kanal alıcı kapasiteli ve sektörün ilk tek çoklu protokol yongası GP712’yi bugün duyurdu.

As ZigBee yakın zamanda kablosuz sensor ağları için lider komünikasyon teknoloji haline gelecektir ve Thread de hızlıca, aynı Nesnelerin İnterneti komünikasyon alanında en rağbet gören oyuncu olurken, uygulama geliştiricileri ve cihaz imalatçıları da, ev uygulamalarını birbirine bağlayan bu iki komünikasyon protokollerini birleştirebilecek ve gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyecek bir çözüm ihtiyacı içindeler. GP712, cihazların normal operasyondaki çoklu protokolleri desteklemesine imkân verecek veya tüketicilerin evindeki protokol tipine bir fabrika ayarı olarak değil, kurulum sırasında karar verilen tek bir STB’yi (stok tutma birimi) oluşturacak.

GreenPeak 2013 yılında set üstü kutuları ve geçit bilgisayarları için sektörün çoklu protokol radyo yongasını tedarik eden ilk firmaydı. GP712’nin lansmanı ile GreenPeak bugün portföyüne hem ZigBee hem de Thread paketlerini tek bir radyo entegresi kullanarak aynı anda dinleme imkânı verecek olan ve patent hakkı kendisinde bulunan çok kanallı alıcı özelliğini de ekliyor. Bu, gelecekte olabilecek değişkenlerden etkilenmeyecek set üstü kutuları ve geçit bilgisayarları tasarlamak konusunda büyük bir maliyet düşüşü anlamına geliyor. GreenPeak ayrıca, farklı uygulamaların, diğer 2.4GHz kablosuz komünikasyon sistemleri ile aynı anda var olması özelliklerini iyileştirebilmek için frekans çeviklik mekanizmasını da geliştirdi. GreenPeak, alınan sinyal kalitesini daha iyi optimize etmek için yine kendisinin geliştirdiği ve piyasada rüştünü ispatlamış ve patentli anten çoklaması çözümü ile uyumlu bir şekilde çalışan piyasadaki en hızlı çözümü bir kez daha üretti. Küçük kullanım alanlı 24’lü QFN kablo ucu paketi ile gelen GP712, fiyat hassasiyeti bulunan uygulamalarda düşük PCB tasarım kuralları için tamı tamına uyan bir alternatif oluşturuyor.

“ZigBee ve Thread, Akıllı Ev ve Nesnelerin İnterneti piyasalarına hâkim olacak,” diyen GreenPeak kurucusu ve CEO’su Cees Links şu şekilde devam etti: “Her iki komünikasyon teknolojilerini desteklemek için yeni GreenPeak GP712 ürünü, iki protokolü de tek bir QFN paketi ile desteklemeyi hedefliyor ve böylece gelecekte olabilecek değişkenlerden etkilenmeyecek ve küçük kullanım alanlı tek bir yonga çözümünü piyasaya sunuyor. Gelecek nesil GP712 radyo yongamız için hedefimiz, eş zamanlı, şeffaf ve övgüyü hak eden ZigBee ve Thread ağ uygulama işlenmesini destekleyecek, hepsi aynı tasarımlı ve ek masrafsız sektörün en iyi çok kanallı ve çok protokollü çözümünü sunmak olacak.”

“Nesnelerin İnterneti ile ilgili etrafta bir sürü yanıltıcı bilgi vardı ama bu, potansiyelin gerçek olmadığı anlamına gelmiyor,” diyen küresel piyasa istihbarat şirketi IHS A.Ş. Baş Uzmanı Lee Ratliff, “Bağlanabilirlikteki trendler, ilerleyen yıllarda birbirine bağlı on milyarlarca yeni cihazla sonuçlanacak. Kesin olan bir şey var ki, o da Akıllı Ev gibi çoklu protokoller piyasalarda aynı anda var olacak ve bu nedenle üreticilerin de çoklu protokol ortamları için bir plana sahip olmaları gerekiyor. Her iki komünikasyon protokolünü de desteklemek için akıllı ve entegre bir çözüm sunan Silikon Vadisi sağlayıcıları böylece, fiyat, güvenirlik ve piyasa konumlandırması konusunda taviz vermeden müşterilerinin, kapılarını tüm seçeneklere açık bırakmalarına imkân veriyorlar.”

Thread Hakkında

Ev içinde ve etrafındaki cihazlar için tasarlanmış olan Thread, gerçek İnternet Protokollerini düşük enerjili ve kablosuz örgüsel bir ağda kullanarak, yüzlerce cihazı birbirine ve doğrudan buluta kolayca ve güvenli bir şekilde bağlıyor. Kâr amacı gütmeyen Thread Grubu, Thread’i evdeki Nesnelerin İnterneti için bir temel yapmaya; ürün geliştiricilerini ve tüketicileri, Thread’in eşsiz özellikleri ve faydaları konusunda eğitmeye ve titiz ve anlamlı ürün sertifikasyonu ile mükemmel bir kullanıcı deneyiminden emin olmaya yoğunlaşmış durumda. Thread, ARM, Big Ass Fans, Freescale Yarıiletken, Nest Labs, Samsung Elektronik, Silicon Labs, Somfy, Tyco ve Yale Güvenlik gibi sektörün lider isimleri tarafından destekleniyor. Üyelik almaya 2014 Ekim ayında başladığından bu yana Thread, kısa zaman içerisinde 110’dan fazla üye ile hızlıca büyüdü. Daha fazla bilgi için lütfen threadgroup.org sitesini ziyaret edin.

GreenPeak Technologies Hakkında

Ödüllü fabrika düzeyindeki üretimi başka firmalara yaptıran bir yarıiletken/sistem şirketi olan GreenPeak Teknolojileri, Akıllı Ev veri komünikasyonları ve Nesnelerin İnterneti için yarıiletkenler konusundaki göz dolduran teklifleri ve yazılım teknolojileri ile IEEE 802.15.4 ve ZigBee piyasasında dünyanın tanınmış lideridir. GreenPeak kurucuları, Wi-Fi’nin icat edilmesine büyük katkıda bulunmuşlar ve Wi-Fi’yi milyarlarca insan tarafından kullanılan ticari bir başarıya dönüştürmüşlerdir. Elektronik tüketicileri ve Akıllı Ev uygulamaları için yeni kablosuz teknolojiler geliştirmek konusunda bir lider olarak tanınan GreenPeak, hızlı bir büyüme kaydederken, aynı zamanda geniş bir tüketici kitlesi tarafından kabul görmüştür. Özel bir iştirak olan GreenPeak’in merkezi Utrecht, Hollanda’dadır ve Belçika, Çin, Fransa, ABD, Kore ve Hindistan’da ofisleri bulunmaktadır.

Also available in English

German